Skip to main content

12. lipnja 2024.

Valid i Stretch Money objavili “Nine To Five”, hip hop singl o dvostrukim životnim putevima

Valid ft. Stretch Money – “Nine To Five” Valid i Stretch Money, poznati i kao Bill & Isiah ponovno se udružuju na Validovom najnovijem singlu “Nine To Five“. Nakon njihovog uspješnog suradničkog albuma iz 2023. godine, dvojac donosi ljetni hit 2024. godine s pjesmom “Nine To Five” koju je producirao Vuk Starinac. S ovom pjesmom se mogu poistovjetit marljivi pojedinci koji svakodnevno rade, a pritom uspijevaju zadržati svoj alternativni životni stil u fokusu.

Poslušaj „Nine To Five“:

 

S hrabrom predanošću unoseći autentična životna iskustva u svoju glazbu, Valid otvoreno progovara o svom svakodnevnom poslu dok održava svoju prisutnost na hip-hop sceni. U svom najnovijem singlu “Nine To Five” Valid istražuje ovu dvostruku stvarnost, a prateći video naglašava stvarnost da ljudi često sude prema izgledu, pretpostavljajući da netko ima “posao” umjesto stvarnog posla. Stretch Money, Validov partner u rimi i legenda iz Detroita pridonosi moćnim stihom crpljenim iz vlastitog životnog puta. Prisjeća se svoje prošle uključenosti u ilegalne aktivnosti kako bi preživio, suprotstavljajući to svom trenutnom traženju legitimne egzistencije kroz glazbu i druge zakonite načine dok pritom svaku riječ isporučuje sa svojim prepoznatljivim Stretch Money stavom.

Ponovno se ujedinjujući prvi put ove godine nakon njihovog utjecajnog suradničkog projekta iz 2023. kao Bill & Isiah, Valid i Stretch Money udružuju snage s cijenjenim beogradskim producentom Vukom Starincem. Starinac, poznat u regiji po radu s umjetnicima poput Kooladea, BiGrua i Paje Kratka, Mikri Mausa i Smokea Mardeljana, donosi svoju stručnost u miks. Validova sposobnost povezivanja hip-hop scene Detroita i Balkana jasno se ističe u njihovom najnovijem singlu “Nine To Five”

„Nine To Five“ na streaming servisima:
https://bfan.link/nine-to-five

Drugo izdanje hip-hop festivala Preach The Rič, koji se održava 16. i 17. kolovoza na Martinsku u Šibenik dovodi svjetski poznata imena, uz brojne domaće snage tog glazbenog žanra. Glavna imena festivala su Arrested Development i Valid & DJ Head, a Validov novi materijal ekskluzivno možete poslušati u petak 16. kolovoza na Martinskoj.

Vođen mentorstvom Grammyjem nagrađivanog DJ Heada, Valid se ističe kao moćan MC iz ekpresivne hip-hop scene Detroita. Nakon hvaljenog izdanja debitantskog albuma „Mihajlo“ iz 2019. godine, Valid je uložio svoju dušu u EP „Plum Brandy“ s kojim je zabilježio porast streamova iz istočne i južne Europe. Održavajući ovu istaknutu prisutnost na lokalnoj sceni, Valid stalno donosi svježu i utjecajnu glazbu, uspostavljajući suradnje s cijenjenim umjetnicima poput Apollo Browna, Elzhi, Illa J-a, Boldy Jamesa i Skyzooa i mnogim drugima.
Sljedeće poglavlje u Validovom širenju bilo je udruživanje s još jednim detroitskim umjetnikom: legendarnim Stretch Moneyjem kako bi formirali suradnički duo Bill & Isiah. Zajedno su ostvarili hvaljeni album koji im je donio ne samo lokalnu pažnju, već i široko priznanje, zauzevši mjesto na ljestvicama studentskih radijskih postaja diljem Sjedinjenih Država i Kanade.

Dodajući na svoje već impresivne životopise Bill & Isiah imali su nezaboravnu freestyle session na Eminemovom Shade45/SiriusXM kanalu, što je postalo ključni trenutak za detroitsku hip-hop scenu. Ovo priznanje se proširilo dok su osvajali live publiku zajedno s legendarnim artistima poput Xzibita, Dogg Pounda i 8ball & MJG-a pokazujući svoju dinamičnu svestranost i utjecaj u industriji, što je kulminiralo proslavom nezaboravne zabave povodom izlaska albuma, obilježavajući značajnu prekretnicu u njihovim karijerama. Zaranjajući u svoje kulturno nasljeđe, Valid oživljava tradicionalni praznik Đurđevdan s modernim pristupom u pjesmi “May 6th“.

Kroz svoju zajedničku suradnju sa Stretch Moneyjem, nadograđujući svoju samostalnu karijeru i ponos na Detroit, Validova reputacija na hip-hop sceni se učvrstila, a njegovo vrijeme tek dolazi.

Korisne poveznice:
Valid: www.instagram.com/valid313/
Stretch Money: www.instagram.com/stretchmoneyofficial/
Vuk Starinac: www.instagram.com/vuk.starinac/
Valternativa Records: www.instagram.com/valternativa_r/