Skip to main content

2. srpnja 2024.

Valid & DJ Goce okupili regionalnu hip hop scenu u novom singlu „Stara škola“

Valid & DJ Goce – Stara Škola (feat. BARS, Ghet, rendominacija, LD Pistolero)

DJ Goce, poznati balkanski hip-hop producent u suradnji s detroitskim reperom Validom okupio je MC-jeve iz cijele istočne Europe na njihovoj najnovijoj, zajedničkoj pjesmi “Stara Škola“. StrukaFrenkieBARSGhetRendominacijaLD Pistolero i Valid pokazuju svoje liričke vještine u ključnom trenutku za regionalnu hip hop scenu.

Samo nekoliko dana nakon što je najavio svoj nadolazeći album “Peach Brandy” koji će izaći u petak, 26. srpnja Valid stvara nove konekcije na regionalnoj glazbenoj sceni s najnovijim izdanjem “Stara Škola“. U produkciji DJ Gocea, Valid zajedno s vrhunskim tekstopiscima predstavlja svaku od republika bivše države. ValidStrukaFrenkieBARSGhetRendominacija i LD Pistolero ispostavili su impresivne izvedbe na svojim maternjim jezicima kroz šest i pol minuta trajanja, što će zasigurno odjeknuti među ljubiteljima hip-hopa diljem istočne Europe.

„Stara škola“ stream: https://bfan.link/stara-skola

Godine 2020., uz potporu Blackouthiphopa i Valternativa Records, Valid je predstavio “The Plum Brandy EP”, konceptualni projekt koji slavi njegovo istočnoeuropsko naslijeđe. Rođen u Detroitu od obitelji srpskih imigranata, Valid je surađivao isključivo s balkanskim producentima, koristeći sampleove s regionalnih snimki. EP je privukao značajnu pozornost i u istočnoj Europi i u Sjedinjenim Državama. Posebno se ističe pjesma “Foreign Forever” s Boldy Jamesom iz Griselda Recordsa, koja se emitirala na Shade45 zahvaljujući Statik Selektahu. U isto vrijeme, njegova suradnja “Paper” sa Strukom i Smoke Mardeljanom predstavila je Valida brojnim ljubiteljima hip-hopa.
Kako raste iščekivanje za “Peach Brandy” svi detalji o albumu tek trebaju biti objavljeni, ali singlovi poput “May 6th” “Nine To Five” i “Stara Škola” moći ćemo poslušati na predstojećem LP-u.

Novo izdanje hip-hop festivala Preach The Rič, koji se održava 16. i 17. kolovoza na Martinsku u Šibenik dovodi svjetski poznata imena, uz brojne domaće snage tog glazbenog žanra. Središnja imena festivala su Arrested Development i Valid & DJ Head, a Validov najnoviji materijal ekskluzivno možete poslušati u petak 16. kolovoza na Martinskoj.

Korisne poveznice:
DJ Goce: www.instagram.com/djgoce/
Valternativa Records: www.instagram.com/valternativa_r/
Frenkie: www.instagram.com/frenkie.official/
Struka: www.instagram.com/struka_bg/
BARS: www.instagram.com/iambars/
Ghet: www.instagram.com/ghetzblokasnajper/
Rendominacija: www.instagram.com/rendominacija/
LD Pistolero: www.instagram.com/ldpistolp/