Skip to main content

3. svibnja 2024.

Frenkie predstavio album „Manifest“ i video spot za pjesmu „Identitet“

Jubilarni hip hop album za Frenkija Ljubitelji hip hop muzike od danas su bogatiji za još jedan odličan domaći album. Bosanskoherceovački reper Frenkie je predstavio svoj jubilarni, deseti album „Manifest“ koji donosi jedanaest novih traka i dva video spota. Nakon što je prošle godine s „Dunyom“ napravio izlet u reggae vode, Frenkie se s „Manifestom“ vraća tvrdom i energičnom rep zvuku. Na albumu su okupljeni vhrunski producenti kao što su Indigo, Marko Gaćina, Fikret Hodžić, Goce Trpkov i Milan Žarić, a na pjesmama čujemo Frenkija koji reflektira, komentira jugonostalgiju  i naravno ono po čemu je poznat, propituje trenutačno stanje društva.

Video za „Identitet“: https://youtu.be/0GNyX34l0OQ

Tako pjesma „Identitet“ donosi kritiku današnjice stavljajući u fokus aktualne teme kao što su rat u Gazi, Ukrajinu, izbjegličku krizu i licemjerno ponašanje vlastodržaca prema istima. Frenkie zauzima jasan stav  te se zalaže za humanost, ljubav i poštovanje. Pjesma postavlja pitanje kako doći do samospoznaje i u vlastiti identitet ugraditi i sačuvati kulturno nasljeđe sredine iz koje potječemo.

„Stvarno sam ponosan na ovaj album i smatram da je ovo možda i moj najbolji materijal do sada. Album zrači jednu novu zrelost i mislim da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.  Osjećam da je sve kliknulo i leglo na svoje, i kao što kažem na prvoj pjesmi „I got my mojo back!“. Uživam dok slušam i radim ovu muziku, to je taj dobri stari hip hop“ – poručio je Frenkie.

Album „Manifest“ možete slušati na svim streaming servisima:
https://songwhip.com/frenkie2/manifest