Skip to main content

Banana Zvuk

Banana Zvuk je splitski dvojac čiji Izvođački i stvaralački dio čine producenti, DJ-evi, MC-evi i glazbenici Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS), a bave se istraživanjem i promoviranjem ritmovima od duba, reggaea, hip-hopa, drum’n’bassa, dancehalla, junglea do različitih glazbenih mashupova

Njihov debitantski album “Split Banana” iz 2018. godine sadrži sedam pjesama u raznovrsnim reggae stilovima, a izvedene su s ponajboljim svjetskim reggae izvođačima kao što su Tenor Fly, The Ragga Twins, Skarra Mucci…Druga polovica 2021. godine donosi njihov drugi autorski album “Roba” koji je nominiran za glazbene nagrade RockOff i Porin. Singl “Legaliziraj” s albuma “Roba” u 2022. godini dobio je svojih osam remixeva od strane etabliranih producenata.

https://linktr.ee/Banana_Zvuk
———————————————————————————————————————————————————-
Yuri je multimedijalni umjetnik, autor, producent, MC i DJ. U DJ-ing aktivno ulazi negdje oko 2006. godine. Tehniku je prethodno učio od kolege iz benda ST!LLNESS i usavršavao s kolegom iz Banana Zvuk produkcijskog tima. Putovanja, festivali te širok dijapazon poslova i način života mu je uzrokovao formiranje jednako tako šarolikog glazbenog ukusa. Ovisno o prilikama bira i miksa reggae, nu roots, jungle, drum and bass, hip-hop, soul, jazz, afro beat, afro house, funk, acid jazz i sve srodne žanrove. Nastupa na festivalima, u klubovima, sezonskim beach barovima, restoranima i na ponekim privatnim zabavama.

www.mixcloud.com/so-ham

——————————————————————————————————————————————————-
Član TBFa, polovica Banana Zvuka, kao DJ Luka Barbić vješto plovi kroz razne stilove i razdoblja. Reggae, funk, pop & hip-hop, 80e, 90e, 00e sa samo jednim ciljem, da pokrene vaše noge na ples!

https://soundcloud.com/kretinjo